lauantai 2. huhtikuuta 2011

Liukuvärjäystuto


Mitä tarvitset?
- Aluslakka
- Värillinen lakka joka tulee pohjaväriksi
- 2 -3 kynsilakkaa töpöttelyyn. Halutessa lakkoja voi käyttää useampiakin. Mikä tahansa lakka käy kunhan on värillinen. Liukuvärjäykseen on hyvä käyttää kynsilakkojen loppuja jotka eivät enää levity tasaisesti kynnelle.
- Pesusienen (tai vastaavan) palasen. Jotkut käyttävät alustaa johon on helppo sotkea värejä ja ottaa lakkaa sieneen, mutta itse laitan suoraan kynsilakkapullosta pesusieneeni.
- Kynsilakanpoistoaineitta ja vanupuikkoja kynsinauhojen siistimiseen
- Halutessasi kynsikoristeita, strasseja, kynsitarroja, fimoja, glitteriä tai glitterlakkaa.


1. vaihe


Puhditetaan vanhat lakat kynsistä ja levitetään aluslakkaa kynnelle. Itse käytin Sally Hansen, Complete Salon Manicure - Clear'd for Takeoff.

2. vaihe


Lakkaa haluttu värilakka koko kynnelle. Itselläni kaksi kerrosta Mavalan - Nicosiaa.3. vaihe


Kun värilakat on valittu. Aloitetaan tuputtaminen. Ensimmäisenä vaaleampi sävy. Töpöttele noin puoleen väliin kynttä.


Huom! Älä ota sieneen liikaa lakkaa, koska liian runsas lakan käyttö pilaa liukuvärjäyksen. Raja jää liian kovaksi. Mielummin laittaa liian vähän väriä, kuin liikaa. Jos väriä tulee liikaa kannattaa se töpöttää esim. alustalle tai talouspaperiin.

Ole erityisen tarkka alarajan kanssa. Tee siitä erityisen hyvä, koska siihen emme enää koske muilla väreillä. Töpöttele raja nopeasti lähes kuivalla sienellä ennen kuin töpötys ehtii kuivia. Näin rajasta tulee parempi.


4. vaihe


Lakkaa seuraavaksi tummemmalla lakalla. Voit töpötellä esim. Edellisen lakan puoleen väliin. Sama juttu rajan töpöttelyn kanssa kuin edellisessäkin vaiheessa. Ole huolellinen. Tummin väri tulee kärkeen.

Nyt voit halutessasi töpötellä glitterlakkaa tai lisätä strasseja.


5. vaihe

Niin kuin kuvista voi huomata, saattaa kynsinauhoihin mennä väriä. Lopuksi kynsinauhat kannattaa puhdistaa kynsilakanpoistoaineella ja vanupuikolla. Itse käytän meikinhäivytykseen tarkoitettua vanupuikkoa, jonka toinen kärki on littana ja kova. Olen todennut, että sillä värin saa parhaiten pois ilman että kynnestä lähtee väriä.

Käyttämäni värilakat olivat valkoinen: MAke it - sweet sugar ja jade: Rimmel - Sky high.
Toivottavasti tuto oli tarpeeksi selkeä. = )

5 kommenttia:

 1. oivitsi mä oon niin katteellinen kaikille joilla on pitkät kynnet jotka voi lakata noin upeesti kynsiä, koska ite ainako kynnet pääsee vähäki kasvaa nii puren ne :d mutta siis aivan upeet noi kynnet!
  käythän kurkkaamassa minunkin blogi (mutta se ei ole vaan kynsiblogi :--D):
  http://llottam.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. oii noist tuli hienot ! oon kade noist pitkist kynsist, ite en pysty pitää ku toisessa kädessä, kun viulun soitto rajottaa -.- kesällä kuitenki kasvatan, joten pääsen sitte kokeilemaan tätäki, oli hyvä tuto ! =)

  VastaaPoista
 3. Hyvät selkeet ohjeet, pitää joku päivä kokeilla toiden tekoa! :) Tykkään ihan hirveesti sun blogistas, tälläsiä laadukkaita kynsiblogeja on harvassa.

  VastaaPoista